Parodontose

Parodontose

Tryg og smertefri behandling

Du er altid i centrum

Kvalitet og erfaring

Garanti for høj kvalitet

Din egen tandlæge

Du er sikret den samme tandlæge hver gang

Parodontose

Parodontose eller parodontitis som det egentlig hedder, er også kaldet “de løse tænders sygdom”. Det er en meget udbredt lidelse hos den voksne befolkning i Danmark. Parodontose er en betændelse i den knogle hvor den pågældende tand sidder fast. Gennem mange år bliver tanden løsere og løsere, og dette kan il sidst være skyld i, at man mister tænderne.

Grunden til parodontose er ansamlinger af bakterier langs tandkødsranden, der kan give anledning til betændelse hos mennesker, der er disponeret for at udvikle parodontose.
Det er altafgørende at disse ansamlinger fjernes to gange daglig og at man kommer til tandlægen og får fjernet ansamlinger af plak og tandsten under tandkødsranden regelmæssigt.
Ofte lægger man ikke mærke til, at man er plaget af parodontose, før tænderne begynder at sidde løst, eller begynder at vandre. Det er derfor vigtigt, at gå til sine regelmæssige eftersyn. Tandlægen måler tandkødslommerne, og kan på den måde afgøre om man lider af parodontose.

Tryg og smertefri behandling

Du er altid i centrum

Kvalitet og erfaring

Garanti for høj kvalitet

Din egen tandlæge

Du er sikret den samme tandlæge hver gang

“Altid venlig med professionelt udført arbejde”

“Tandpine kl.12, akuttid kl. 13.45 – rodbehandlet og smertefri kl. 15.05. Tak til dig Line for at redde mit liv. (eller cirka mit liv :-))”

Hvordan behandles parodontose?

Man skelner mellem almindelig og hurtigt progredierende parodontitis, og de to former skal også behandles på to forskellige måder. Enten renser og pudser man tænderne, eller også må man tage mere radikale midler i brug og måske operere på de mest angrebne tænder. Parodontose skal hele tiden holdes nede, og det er derfor vigtigt, at man er omhyggelig med at børste tænder dagligt og rense mellem sine tænder med tandstikker eller mellemrumsbørster.

Er man ryger eller har diabetes er man særlig udsat for parodontose. Derfor bør et rygestop være en vigtig overvejelse, hvis man lider af parodontose. Hvis man lider af diabetes, er det vigtigt at man er velreguleret, ellers vil man også være særlig udsat.

Rutinemæssige kontrolundersøgelser samt tandrensninger tandlægen er en vigtig del i forebyggelsen, da man ikke selv kan diagnosticere parodontose før det er for sent, eller fjerne de bakterier, der ligger indlejret i tandstenen.

På klinikken er vores tandlæge særlig uddannet til at tage sig af parodontosebehandlinger og udfører også kirurgiske behandlinger for parodontose, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Parodontose kan i langt de fleste tilfælde standses, så det ikke udvikler sig. I mange tilfælde forbedres forholdene også væsentligt. Man skal dog som parodontosepatient forvente vedligehold af tænderne hele livet igennem.

Kontakt os for at booke en tid

Har du brug for professionel rådgivning? Tøv ikke med at kontakte os. Vi står klar til at vejlede dig, og vi tager selvfølgelig udgangspunkt i dig og dine tænder. Vi har fokus på, at det skal være en tryg oplevelse at gå til tandlægen.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 45 81 11 01 uanset om du skal booke en tid til eftersyn eller en behandling. Vi garanterer den højeste kvalitet hver gang. Du kan også sende os en mail på lmk@lmk-tand.dk, så vender vi tilbage hurtigst muligt.